/Επιστολή Ε.Ε.ΣΥ.Μ στον Γ.Γ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με Μεταφορικό Ισοδύναμο

Επιστολή Ε.Ε.ΣΥ.Μ στον Γ.Γ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Προς

Κύριο Μανώλη Κουτουλάκη

Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

 

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος συναδέλφων του Επιμελητηρίου Λέσβου και σημερινού δημοσιεύματος στον τοπικό Τύπο, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας μεταφέρουμε την έκδηλη ανησυχία που επικρατεί στους επιχειρηματίες της Λέσβου, και όχι μόνο, για  την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή  του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

 

Όπως γνωρίζετε, οι νησιωτικές επιχειρήσεις βασιζόμενες στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου διατηρούν την ανταγωνιστική λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας των νησιών, συνεπώς η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το προηγούμενο έτος, ενώ ήδη διανύουμε το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική κατάσταση τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Συνυπολογίζοντας δε και την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια, καύσιμα και τις μεταφορές, οι νησιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται προ των πυλών σε μια πρωτοφανή έλλειψη ρευστότητας και αδυναμία οικονομικού προγραμματισμού.

 

Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο σας, αλλά και εσείς προσωπικά, θα επιληφθείτε για την όσο πιο άμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

 

 

 

            Με τιμή,

Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης

          Πρόεδρος