/Ενδυνάμωση συνεργασίας Ε.Ε.ΣΥ.Μ – Ι.Ο.ΑΣ με πρώτη δράση στην Κρήτη

Ενδυνάμωση συνεργασίας Ε.Ε.ΣΥ.Μ – Ι.Ο.ΑΣ με πρώτη δράση στην Κρήτη

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 η εκδήλωση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στην  Αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της πρώτης κοινής δράσης με την ονομασία Μήνας Οδικής Ασφάλειας Κρήτης και κεντρικό μήνυμα «Οδηγούμε υπεύθυνα – Σώζουμε ζωές». Η σημαντική αυτή δράση προγραμματίζεται για την περίοδο 1-12 Απριλίου, σε όλο το νησί, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Άγιος Χριστόφορος» και τοπικούς φορείς και οργανώσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε  ιδιαίτερα θερμό κλίμα με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν οι Προέδροι του Ε.Ε.ΣΥ.Μ κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, παρουσία προσωπικοτήτων της Οδικής Ασφάλειας, του Αυτοκινήτου και των Μεταφορών, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Δημοσιογράφων καθώς και μελών και στελεχών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και του Ι.Ο.ΑΣ που τίμησαν την εκδήλωση. Οι Προέδροι των δύο φορέων ενημέρωσαν τους παρισταμένους για τις προγραμματιζόμενες δράσεις του Μήνα Οδικής Ασφάλειας Κρήτης. Στη συνέχεια, ο Δρ. Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, εκ μέρους του ΕΜΠ και ο κος Μάνος Μπρούζας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων του  Ι.Ο.Α.Σ, «Πάνος Μυλωνάς» μίλησαν για τις Εσπερίδες που θα φιλοξενήσουν τα Κρητικά Επιμελητήρια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια του εξοπλισμού βιωματικής εκπαίδευσης του Ι.Ο.Α.Σ, και το οποίο απευθύνεται  σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με ευχές για μια δημιουργική χρονιά γεμάτη δράσεις και επιτυχίες στον σημαντικό αλλά και ευαίσθητο κλάδο των Μεταφορών, με τυχερούς των δύο φλουριών της πίτας, τον κ. Σπύρο Κοπάλη, Μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και την κα. Μαρία Τελεμέ, Υπεύθυνη Γραμματείας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.