/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ στις 29 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ στις 29 Ιουνίου 2022

 

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) με φυσική συμμετοχή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο κ. Διονύσιος Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics.

Εκ μέρους του ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, πέραν του Προέδρου παρέστησαν οι κ.κ Παρασκευάς Φραντζέσκος, Α’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Κενανίδης, Β’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Καμαρινάκης, Γενικός Γραμματέας, Δημήτριος Μαγκλάρας, Οικονομικός Επόπτης, Νικόλαος Κουλός, Αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης και τα μέλη Δημήτριος Κατσώχης, Εμμανουήλ Κοτσάκης, Δημήτριος Λεμονάκης, και Ταξιάρχης Μαντζάνας.

Ο Πρόεδρος κος Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης αφού ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους στο ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ έδωσε τον λόγο στον εκλεκτό προσκεκλημένο κ. Γρηγορόπουλο. Ο κ. Γρηγορόπουλος χαιρέτησε το σώμα, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και παρουσίασε τις δράσεις της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και τόνισε την ετοιμότητα της Ένωσής του για συνεργασία με τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ για την επίτευξη κοινών στόχων και υποστήριξη προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τους δύο φορείς στον τομέα των μεταφορών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συνδέσμου για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2022, μεταξύ των οποίων η πρόοδος της διεξαγωγής του 6ου Ετήσιου Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δ. Τσαμπούλας » έτους 2022,  η γνωμοδότηση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το Master Plan του Λιμένα Καλαμάτας, το αίτημα Ε.Ε.ΣΥ.Μ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η συμμετοχή Ε.Ε.ΣΥ.Μ δια του κ. Δημήτρη Κατσώχη στη ΓΣ της Europlatforms στη Βαρκελώνη στις 30 Μαΐου 2022, δράσεις για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (City Logistics), συναντήσεις στο πλαίσιο των εργασιών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ν. 4302/2014 καθώς και συναντήσεις με τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, Υφυπουργό Μεταφορών και τους συνεργάτες του και με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, συμμετοχή του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε συνέδρια και εκδηλώσεις, κ.α.    

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ιδιαίτερα ήταν οι επόμενες δράσεις για τις Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές μετά την επιτυχή διοργάνωση της πρώτης σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης στα Ιωάννινα στις 27 Μαΐου, οι εξελίξεις σχετικά με την πρωτοβουλία MOHA-ΟΛΚ-ΣΕΕΝ-ΕΕΣΥΜ για την δρομολόγηση πορθμειακής σύνδεσης μεταφοράς επιβατών και οχημάτων μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, καθώς και το σημαντικό θέμα της ψηφιοποίησης των εμπορευματικών μεταφορών, το οποίο έχει τύχει ιδιαίτερης επεξεργασίας από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και για το οποίο αναμένονται εξελίξεις στο πλαίσιο δράσεων που έχουν προγραμματιστεί.      

Το ΔΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτές σχετικές αιτήσεις και ενέγραψε στην δύναμη των μελών ως φυσικά πρόσωπα τους κ.κ Ταξιάρχη Μαντζάνα, Επιχειρηματία Μεταφορών & Μέλος ΔΣ Ε.Ε.ΣΥ.Μ και Σπύρο Ζαφείρη, Επιχειρηματία Μεταφορών και συζήτησε το πρόγραμμα δράσης και χρονοπρογραμματισμού του δευτέρου εξαμήνου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ που προβλέπει μεταξύ άλλων, την διοργάνωση της τελετής βράβευσης του Διαγωνισμού Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δημήτριος Τσαμπούλας», τον προγραμματισμό Επιμελητηριακής Αποστολής στην Ισπανία, τη διοργάνωση της 18ης Πανελλήνιας Επιμελητηριακής Συνδιάσκεψης Μεταφορών και την τακτική ΓΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.