/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες

 

Σημαντική συνάντηση αντιπροσωπείας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) κ. Μαργαρίτη Σχοινά πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του στις Βρυξέλλες την Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ και Β´ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Σωκράτης Αναγνώστου Δνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ και Σπύρος Τριαντάφυλλος, Επικεφαλής Έργων Suez Consulting, Μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

                           Η Αντιπροσωπεία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του Αντιπροέδρου για σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που προωθούνται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του E.E.ΣΥ.Μ σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές και με άλλους εμπλεκόμενους με τις μεταφορές φορείς και η εξέταση δυνατότητας συνδρομής στην υλοποίησή τους από την πλευρά της ΕΕ.

Μεταξύ αυτών, η Πρωτοβουλία δρομολόγησης πορθμειακής γραμμής διακίνησης επιβατών και οχημάτων (Ε/Γ-Ο/Γ) μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας, με τεράστια οικονομική και γεωπολιτική σημασία όχι μόνο για τις δύο εμπλεκόμενες χώρες αλλά και ευρύτερα για την Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, η ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (City Logistics) στο πλαίσιο ενός ευρύτερου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας στην πορεία για κλιματική ουδετερότητα και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος  στις πόλεις, η ψηφιοποίηση των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό τους και στη μείωση παρατατικών φαινομένων στη λειτουργία τους, καθώς και θέματα ανανέωσης του πεπαλαιωμένου στόλου των Ελλήνων φορτηγών αυτοκινήτων της χώρας καθώς και δράσεις τόνωσης της ανταγωνιστικότητάς των Ελληνικών οδικών μεταφορών.

 Η Αντιπροσωπεία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Κύριος Αντιπρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση για τις εν λόγω πρωτοβουλίες, σχολίασε και ενημέρωσε για τα υφιστάμενα εργαλεία και πολιτικές της ΕΕ που ενθαρρύνουν και βοηθούν στην υλοποίησή τους, δήλωσε την  ετοιμότητά του να συμβάλλει με κάθε τρόπο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του και απάντησε θετικά στην πρόταση του Προέδρου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ για στενή συνεργασία διαβεβαιώνοντας πως με πολλή χαρά θα συμμετάσχει σε μία από τις επόμενες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ.