/Ημερίδα παρουσίασης-συζήτησης: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις»

Ημερίδα παρουσίασης-συζήτησης: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα παρουσίασης – συζήτησης, με θέμα: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις», η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) που συνέστησε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) και το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε.) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων Αρχών, των εμπλεκομένων φορέων, Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του κλάδου των μεταφορών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, o A΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Ι. Τραγάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Δρίτσας, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κα Μ. Ρεπούση, καθώς και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των μέχρι σήμερα εργασιών της ΟΕ Ακτοπλοΐας, η σχετική Έκθεση που συντάχθηκε και η κατάθεση συγκεκριμένων, αποτελεσματικών, άμεσα εφαρμόσιμων και βιώσιμων προτάσεων για πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Δελτίο Τύπου.

Μπορείτε να βρείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την Έκθεση που εκπονήθηκε στα πλαίσια της Ομάδας Εργασίας για την Ακτοπλοΐα

Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις σχετικές παρουσιάσεις:

Παρουσίαση κ. Μ. Αδαμαντιάδη, στη Συνέντευξη Τύπου

Παρουσίαση κ. Μ. Σακέλλη

Παρουσίαση κας Μ. Λεκάκου

Παρουσίαση κ. Μ. Αδαμαντιάδη