/Ημερίδα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού Δικτύου»

Ημερίδα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού Δικτύου»

Σε Ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και το Δήμο Χανίων, με θέμα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού Δικτύου, στα Χανιά, στις 17 Οκτωβρίου 2016 συμμετείχαν ο κ. Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κα. Β. Βαγιωνάκη, Βουλευτής Χανίων, ο κ. Α. Μπαλωμενάκης, Βουλευτής Χανίων, η κα. Χ. Καλογήρου, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο κ. Σ. Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο κ. Α. Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο κ. Α. Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Η. Λάμπρος, Δήμαρχος Καρπάθου, ο κ. Θ. Σταθάκης, Δήμαρχος Κισσάμου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, διακεκριμένοι επιστήμονες και Καθηγητές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων που συνδέονται με το χώρο της ακτοπλοΐας.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, ο κ. Θ. Δρίτσας, τόνισε ότι, πρόκειται να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τον επανασχεδιασμό και την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου και την αναμόρφωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, προκειμένου για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.

Ο κ. Μ. Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., παρουσίασε το σύστημα Hub and Spoke [εναλλακτικό σύστημα διανομής: διακίνηση επιβατών/εμπορευμάτων μέσω δικτύου με ένα ή περισσότερα κέντρα διανομής (κόμβοι-Hubs) που τροφοδοτούν μικρότερα, περιφερειακά κέντρα-προορισμούς (spokes)], την πιθανή εφαρμογή του στην ελληνική ακτοπλοΐα, τα θετικά του συστήματος, καθώς και τις προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου.