/Διεθνές Συνέδριο του Ο.Η.Ε. για την «Προσαρμογή των Μεταφορικών Δικτύων στην Κλιματική Αλλαγή»

Διεθνές Συνέδριο του Ο.Η.Ε. για την «Προσαρμογή των Μεταφορικών Δικτύων στην Κλιματική Αλλαγή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 25-26 Ιουνίου 2012 το διεθνές Συνέδριο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε. (United Nations Economic Commission for Europe – UNECE) «Προσαρμογή των Μεταφορικών Δικτύων στην Κλιματική Αλλαγή», το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και το οποίο ευγενικά φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

Το Συνέδριο συνέβαλε στην καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη σύγχρονη απειλή της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις αυτής στα μεταφορικά δίκτυα, καθώς και στις ενέργειες και δράσεις προσαρμογής που θα πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες. Η συμμετοχή υψηλού κύρους διεθνών και Ευρωπαίων ειδικών, εκπροσώπων κρατών και κύριων εμπλεκομένων φορέων συνεισέφερε στην πλέον έγκυρη ενημέρωση και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των κρατών μελών του ΟΗΕ και της κοινής γνώμης καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος για το σημαντικό θέμα της προσαρμογής των μεταφορικών δικτύων στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Μπορείτε να δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου.

Στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε. μπορείτε να βρείτε όλα τα έγγραφα του Συνεδρίου, τις σχετικές παρουσιάσεις, καθώς και φωτογραφικό υλικό.