/Διεθνές Συνέδριο για τα Λιμάνια

Διεθνές Συνέδριο για τα Λιμάνια

Διεθνές συνέδριο, με θέμα «Ο Ρόλος των Λιμένων ως Κόμβων Επικοινωνίας μεταξύ Χερσαίων και Θαλασσίων Μεταφορών» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμoύ Λιμένα Πειραιά (Ο.Λ.Π.) στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2008. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας. Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και υποστηρίχθηκε ποικιλοτρόπως από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ., συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, πολιτικοί, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ακαδημαϊκοί καθώς και ειδικοί στο χώρο των μεταφορών από τις 56 χώρες μέλη της UNECE.

Η διασύνδεση των χερσαίων και θαλάσσιων μεταφορών, οι συνδέσεις των λιμένων με την ενδοχώρα, η οργάνωση και λειτουργία των λιμένων για την διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η πρόκληση της ανάπτυξης των θαλάσσιων λιμένων σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, συνιστούν τις ενότητες που συζητήθηκαν κατά τις εργασίες του συνεδρίου. Το Συνέδριο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης της επικαιρότητας και της ιδιαίτερης βαρύτητας του θέματος, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για θαλάσσιες μεταφορές και την προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών. Προσλαμβάνει δε ιδιαίτερο κύρος και βαρύτητα εφόσον τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και λόγω της συμμετοχής σε αυτό ειδικών και εμπλεκομένων στο χώρο των μεταφορών από ένα μεγάλο αριθμό χωρών.

Επισημαίνεται ότι η ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου από τη χώρα μας αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός. Η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας, αλλά και η συμμετοχή σε αυτή προσωπικοτήτων με διεθνή καταξίωση, πέραν της εξαγωγής ιδιαίτερα χρήσιμων συμπερασμάτων για το χώρο των μεταφορών, συνέβαλε και θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διεθνή προβολή της χώρας μας, ως κέντρου πραγματοποίησης σημαντικών εκδηλώσεων πολιτικού και επιστημονικού περιεχομένου που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή και τη λιμενική βιομηχανία.

Δείτε περισσότερα εδώ.